Bij zwembad de Spetter kregen leerlingen van basisschool Ter Tolne een 'Natte gymles'. Hier beleven de leerlingen hoe zij zich in het water moeten gedragen en met water om te gaan, maar hiernaast herhalen zij ook de zwemslagen. Vertrouwen krijgen in jezelf in het water en hoe om te gaan met elkaar in het water. Veiligheid voorop! Mooie Pilot in samenwerking met de Gemeente Tholen, Zwembad de Spetter, obs Ter Tolne en de Leertuin. Hopelijk volgend schooljaar een vervolg. https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/14835908/thoolse-kinderen-krijgen-voortaan-natte-gymlessen-van-de-leertuin 

 

Jongeren doen massaal mee met de F!Tactie van Tholen. De groene stappentellers kom je overal tegen en wij horen enthousiaste verhalen. Zo wil een jongen iedere avond na het eten met zijn vader een ronde wandelen. Jong en oud op St-Philipsland maken een georganiseerde wandeltocht. Een leven lang bewegen in een vitale omgeving op het eiland Tholen! Op naar de 2e F!Tweek!

#Jongerenwerk Jij Op Tholen #casembroot #wethoudervanleeuwen #deleertuin

 

Preventieakkoord 2021-2023 gemeente Tholen  'Lekker in je vel' merken wij dat kinderen in Nederland steeds minder bewegen en ongezond leven. Uit onderzoeken blijkt dat de vitaliteit van kinderen steeds verder afneemt.  In de werkgroep 4-12 jaar hebben wij een gezamenlijke ambitie geformuleerd:

In 2023 zijn alle onderwijsinstellingen binnen de gemeente Tholen bezig met bewegen en gezonde voeding. Pedagogisch medewerkers en ouders hebben kennis en vaardigheden gekregen om bewust te kunnen sturen op een gezonde leefstijl voor kinderen.

 

Vanaf schooljaar 2021-2022 zal er met een vakdocent Lichamelijke opvoeding gewerkt worden bij de acht basisscholen van de OcTHO stichting openbaar primair onderwijs te Tholen. 

 

Schooljaar 2021-2022 verzorgd de Leertuin aan alle basisscholen van het eiland Tholen de weerbaarheidstrainingen voor groep 7 en/of 8.